Hiio-hoi ja hitto vie.

Hyvnhän tää toki alkoi tää "kuinka juosta 10km"-projekti. Oli taas niin varma olo painonhallinnan ja liikunnan suhteen. Ihan liian varma. Hullun rohkea. KYLLÄ MINÄ TIEDÄN!

 

Vaikeudet alkoivat... Paskat, mitkä VAIKEUDET! Siis suoranainen väliinpitämättömyys ja possuilu alkoi siitä kun sarastuin inhottavaan flunssaan touko-kesäkuun vaihteessa. Yleensä flunssa on mulla päivän pari ja ei nosta edes kuumetta. Tiedä häntä oliko nyt samaan ajankohtaan osuneella Humira-piikityksellä osuutta asiaan kun flunssa äityi melkoiseksi monsteriksi. (humira on siis reuman ja kroonisten suolistosairauksien hoitoon käytetty vahva injektio jolla lamataan ylikerroksilla käyvää immuunipuolustusta. Se siis itsessään jo altistaa flunssille ja muille infektioille). Makasin, kyllä todellakin vain makasin viikon! Ystävän juhliin raahauduin pariksi tunniksi kuuden päivän makaamisen jälkeen ja sielläkin uin hiessä ja olo oli tukala... jaksoin sosialiseerata maks 3h?

Tietenkin hoidin flunssaani perinteisellä kaavallani. Märisin sängynpohjalta miehelle toiveita kauppalistaan lisättäväksi. "Tuo mulle karkkiiiii.... Limuuuu.... Jädekin ois kivaa". Dodiin, näin meillä. 

Flunssa vei voimat yllättävän huolella, vielä puolitoista viikkoa sen viikon makuun jälkeen tuntui ettei puhettakaan liikunnasta, yskä jatkui ja puolikuntoinen olo. Ja herkuttelu.

Siirryin sitten siitä sopivasti kesälomalle ja kissanristiäisestä toiseen. Herkuttelua on piisannut ja aika (liian) monta kertaa syöminen on kuitattu jollain hamppari-aterialla tai kanakorilla esim terassinkäynnin yhteydessä. Terassilla on myös tullut lomalla vierailtua joka viikko... parikin kertaa. Siideriä, lonkeroa, skumppaa, viiniä, Hootchia, snapseja... Juhannus, työkamujen kanssa puisto picknic, kotona grillailua, saunajuomaa... Mökkireissua. Että alkoa on myös kulunut huomattavasti enemmän kuin mulla normaalisti vaikka änkyräkännejä en olekaan vetänyt!

Mutta summa summarum. Vehnää (joo kiva kun meille tuli taas leivänpaahdin ja paahtoleipää), viinaksia ja vi(mma)tusti sokeria on ollut kesäloman teema. Lopputuloksena se että vaaka väittää mun lihoneen 10 kiloa!!! No tosiasiassahan kukaan ei kuukaudessa liho pysyvästi 10kiloa. (olin punninnut itseni vaatteet päällä ja tuhdin aamupalan syötyäni...) Luulen että todellista lihomista on ehkä viitisen kiloa. Tiedän vanhastaan että kroppani kerää hurjast nesteitä ja isot hiilarimäärät aiheuttavat jumalattomat pöhöt jopa useita kiloja sulaa viikossa kin taas ryhdistää ruokailunsa. Mutta I´m back.