Olen kokeillut varmaan kaikki mahdolliset keinot millä ihminen vaan voi yrittää pudottaa maallista massaansa. Kaikellahan toki vähän aikaa onnistuukin. Vissydietilläkin taisin kestää jopa 10tuntia kunnes oli jo niin järkyttävä nälkä että söin suunnilleen raaát pernat kuorineen. 

Painonvartijoihin vuosien kuluessa tuhlaamillani kympeillä olisi muutama kehitysmaan lapsi varmasti elänyt tukevasti melkein aikuisikään asti... Minun kohdalla pysyvimmät tulokset taisivat laihduttaa pankkitiliä ja kutistaa hermoja. 

Olen puputtanut salaattia, kituuttanut mahdollisimman LOUFÄTTINÄ, kevyttä, rasvatonta, sokeritonta, hajutonta, mautonta, mahaa kouristavaa aspartaami ahmintaa. Ja aina vaan päädytty repsahtamaan ja rupsahtamaan. Mahamakkarat ovat ihailtavan sitkeästi rellottaneet housunkauluksen päällä ja perä levinnyt entisestään.

Jossakin vaiheessa ystäväni (useampikin heistä) havahtui hiilihydraattien rajoittamisen autuaalle polulle. Itse pitkään kauhistelin moista menoa. Sii OO ÄM GEE, nehän kuolee heti viikossa tohon pelkkään kermaan ja voihin ja makkaraan ja pihviin... Vähämpä tiesin.

Kiinnostus kasvoi kuitenkin ystävien onnistumisten ja hyvän olon myötä aloin itsekin perehtyä aiheeseen ja syödä rajoittaen hiilihydraatteja. Alkuun teitenkin villiinnyin siitä autuudesta että NYT SAA LÄTRÄTÄ. Kermaaaa, vooooitaaaaa, makkaroita, pekoniiiiii. No arvaahan sen. Paino ei tehnytkään ihme harppausta alaspäin salamana vaan tarvittiin lisää tietoa. kaiken kaikkiaa ensimmäisestä karppaus ajanjaksosta jäi hyvä muisto ja tuskinpa siitä olisin luopunut ellei olisi alkanut tuo ensimmäisessä postauksessani maninitsemani sairastelu ja tapaturmakierre. Ajatukset ja resurssit ei vaan riittäneet ruokavalio-tuijotteluun kun kaikki voimta menivät arjesta selviämiseen. 

Nyt kun tilanteet taas ovat paremmalla mallilla olen palannut hiilihydraattien rajoittamiseen. Tällä kertaa maltilla. Pyrin pitämään hh määrän noin 40g/vrk jolloin pystyn mm marjoja ja joitakin hedelmiäkin sisällyttämään syömisiin. Kermalla ja voilla en lutraa, mutta esim kahvini kyllä kittaan mieluusti kunnon maidon/kermatilkan kanssa. 

Olen tustutunut mm. Antti Heikkilän ajatuksiin virallisterveellisestä ruokavaliosta ja hänen kehittämäänsä pellinki-diettiin. Samoin "karppauksen isänä" pidetyn Atkinsin ideologiaan olen tutustunut. 

"Heikkilän kehittämä ruokavalio sopii kaikille, mutta erityisesti se lupaa tuoda apua rasva-aineenvaihdunnan häiriöistä, aikuisiän diabeteksesta, verenpaineesta, ylipainosta, metabolisesta syndroomasta, tulehdustaudeista, masennuksesta ja väsymyksestä kärsiville.

Ruokavalion avulla edellä mainituista taudeista johtuvan lääkkeiden käytön pitäisi joko vähentyä tai tarpeen sille hävitä kokonaan.

Suosi:

  • Luomua, lähiruokaa, kasviksia ja marjoja (etenkin mustikkaa)
  • Voita, oliiviöljyä ja kookosrasvaa
  • Proteiinia, kuten lihaa
  • Rasvaista maitoa ja kermaa
  • Syö kolme monipuolista ateriaa päivässä "

​Itse huomaan vallankin selästäni milloin on menty liikaa hurlumheitä ruokavalion (ja liikkumattomuuden kanssa). Ei tarvita kuin pari päivää esim pullaa, perunaa, sokeria, alkoholia jne. niin johan särkee selkä ja esim tuolilta seisomaan nousu käy yhtä ketterästi kun raskaan elämän viettäneeltä 98vuotiaalta. Ruoto rutisee ja paukkuu, yöksi saa nakata huuleen panacodin poikineen jos mielii muutakin kuin kiroilla ja tuskastua.

 

Voin kaikkein parhaiten kevyessä ketoosissa, olen aktiivinen ja virkeä. Karkin ja hötöhiilareiden himot kaikkoavat, liikunta maistuu, näläntunne normalisoituu ja selkä on notkeampi ja kivuttomampi. Kipulääkkeiden syöminen on vähentynyt radikaalisti maaliskuun jälkeen jolloin palasin taas raiteilleen tämän hiilarihösellyksen kanssa.

 

Juuri nyt poden jälkimaininkeja viime viikkoisesta elostelusta hiilihydraattihumalassa. On mennyt jädeä, karkkia, sipsiä ja olen syönyt luvattoman huonosti muutenkin. Liikunta jäi paitsioon. (ja tästäkin selkä kyllä muistauttaa). Syytän alkuviikon sairaalatutkimuksia ja pakollista puolentoista vuorokauden ravinnottomuutta, loppuviikon alkoholipitoista useampa ajuhlintapäivää ja yöllisiä ristiretkiä grillille... Itsekurini on hyvä, paitsi väsyneenä/ vittuuntuneena/ humalassa/ muuten vaan. 

 

Nyt maanantaina palasin arkeen ja tiukalle linjalle, tehoa odotellessa :)karppaus1-normal.jpg